Historisk arkiv

Strakstiltak fra forsvarsministeren for å motvirke uønsket avgang i forsvaret

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Jagland

Utgiver: Forsvarsdepartementet

Pressemelding

Nr. 040/97
24.09.97

Strakstiltak fra forsvarsministeren for å motvirke uønsket avgang i forsvaret

Forsvarsdepartementet har besluttet å avsettes 30 mill kroner ekstra til de forestående lokale lønnsforhandlinger i Forsvaret. Også Forsvarets forskningsinstitutt og Forsvarets bygningstjeneste vil avsette ekstra midler for sine ansatte, tilsammen ca 0,6 mill kroner.

Departementet har sett det som lite ønskelig å forskuttere deler av det såkalte "Bjønnes II-utvalgets" anbefalinger, men har av tidsmessige årsaker funet at dette er nødvendig for å få til en så god lokal prosess som mulig. Bjønnes II-utvalget er tidligere nedsatt for å finne tiltak som skal hindre en for stor avgang fra Forsvaret av personell med høy kompetanse. For enkelte kategorier personell er imdlertid situasjonen allerede svært bekymringsfull.

Man ønsker spesielt å knytte midlene til konkurranseutsatte gruper eller til stillinger som det er vanskelig å få søkere til. Eksempler på dette kan være personell innen informasjonsteknologi, elektronikk teknisk bransje og forvaltning og økonomi. Departementet ser det også som positivt at midler kan brukes i rekrutteringsøyemed til stillinger utenfor disse gruppene, eksempelvis for å bedre søknaden til viktige stillinger i Nord-Norge. Det er svært viktig at de lokale ledd i forsvaret trekkes inn i prosessen på en god måte.

Det påhviler partene et ansvar for å bruke midlene på best mulig måte. Departementet vil vurdere om det også neste år bør settes inn et betydelig beløp i de lokale forhandlingene. Dette vil i stor grad bli gjort avhengig av hvor målrettet årets ekstra midler blir nyttet. Departementet ønsker derfor å evaluere forhandlingene i etterkant.

Bjønnes II-utvalget vil legge frem sine øvrige anbefalinger for Forsvarsministeren 10 oktober 1997.

Lagt inn 26 september 1997 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen