Historisk arkiv

Fordeling av fiskeristøtten for 1996

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Jagland

Utgiver: Fiskeridepartementet


P R E S S E M E L D I N G
Fiskeridepartementet


NR. 1/96, 23. januar 1996

Fordeling av fiskeristøtten for 1996

Fiskeridepartementet har fordelt fiskeristøtten for 1996 som er på 70 millioner kroner.

Det bevilges 35 mill. kroner til garantilottordningen. Garantilotten gjelder for andre halvår 1995 og første halvår 1996 med en egengarantiperiode på 16 uker i begge periodene.

17 millioner kroner settes av til føringstilskudd og støtte til marginale fiskerier. Av dette er 3 mill kroner satt av til krabbe og kystbrisling. 8 millioner kroner er avsatt som føringstilskudd via Norges Råfisklag og 2 millioner er avsatt til Norges Sildesalgslag. Alle salgslagene kan søke på de resterende 4 millionene som er avsatt til spesielle situasjoner hvor det kan dokumenteres mottaksproblemer. Forøvrig har flere salgslag gjenstående føringsmidler fra tidligere års avtaler.

Videre bevilges 8 millioner kroner til støtte til årets selfangst. 3 milloner kroner bevilges som støtte til lineegningssentraler i Finnmark og Nord-Troms for perioden 1. juni - 31. desember -96. De resterende 7 millioner kronene settes av som reservebeløp.

Det gjenstår også om lag 5 mill. kroner i udisponerte midler fra tidligere års avtaler. Fiskeridepartementet vil komme tilbake til disponering av disse midlene i fellesskap med Norges Fiskarlag


Lagt inn 24 januar 1996 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen