Historisk arkiv

Nordisk Fiskerikonferanse i Bergen setter fokus på internasjonaliseringen av fiskeriene

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Jagland

Utgiver: Fiskeridepartementet


P R E S S E M E L D I N G
Fiskeridepartementet


NR. 34/96, 14 august 1996
Kontaktperson: Rådgiver Johan H. Williams, tlf. 22 24 64 49


Nordisk Fiskerikonferanse i Bergen setter fokus på internasjonaliseringen av fiskeriene

Internasjonalisering av fiskeriene og hvordan vi møter disse utfordringene, er tema på den 24. Nordiske Fiskerikonferanse som arrangeres i Bergen 18.- 21. august. Bortimot 200 deltakere fra forvaltning og næringsorganisasjoner innen fiskeriene i de nordiske land har meldt seg på konferansen.

Nordisk Fiskerikonferanse arrangeres hvert tredje år i et samarbeid mellom forvaltning og næringsorganisasjoner på fiskerisiden. Arrangør i år er Norge ved Fiskeridepartementet og Norges Fiskarlag.

Topp aktuelle problemstilllinger som bl.a. framveksten av flernasjonale fiskerikonsern, konsekvenser av dette for ressursforvaltningen, internasjonalisering av handelen med fisk, handelsregimer og handelsbarrierer, markedsmakt, vil bli belyst av framstående representanter fra forskning, næring og forvaltning i de ulike land.

- Tema på konferansen i år reflekterer at de nordiske land står overfor de samme utfordringer og har parallelle interesser i fiskerisamarbeidet. Det nordiske samarbeidet på fiskerisiden har pågått i lang tid og er et uttrykk for nært og godt naboskap og en påminnelse om at vi til tross for enkelte motsetningsforhold, har mye til felles, sier fiskeriminister Jan Henry T. Olsen. Fiskeriminsteren åpner konferansen sammen med formann i Norges Fiskarlag, Oddmund Bye.

- Norges Fiskarlag ser fram til drøftingene på konferansen og håper den vil munne ut i en forståelse for en bærekraftig forvaltning av havets levende ressurser. Internasjonaliseringen av fiskeriene og hvordan vi møter utfordringene er et spesielt aktuelt tema. Jeg håper at denne konferansen ikke bare skal kunne fortelle hvordan næringen kan klare å møte de utfordringene denne utviklingen medfører, men at også myndighetene nasjonalt og internasjonalt ser hvilken utfordring som stilles til samarbeid for å kunne høste ressursene på en optimal måte og bringe fiskerinæringen videre, sier Oddmund Bye.

Lagt inn 14 august 1996 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen