Historisk arkiv

Vil hindre uregulert fiske

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Jagland

Utgiver: Fiskeridepartementet


P R E S S E M E L D I N G
Fiskeridepartementet


NR. 10/96, 12. mars 1996

Avtale mellom Norge og Færøyene:

Vil hindre uregulert fiske

Fiskeriminister Jan Henry T. Olsen og den færøyske fiskeriminister Ivan Johannesen underskriver onsdag 13.3.96 en avtale der de to landene forplikter seg til å hindre landinger av fisk som er fanget i Nordøstatlanteren av fartøyer uten kvoterettigheter.

I avtalen slås det fast at Norge og Færøyene er enige om å samarbeide om tiltak som kan sikre en rasjonell ressursforvaltning av nordøst-arktisk torsk, og andre arter i Nordøstatlanteren, i hele bestandenes utbredelsesområde. Norge og Færøyene er også enige om å støtte internasjonal og regional innsats for å oppnå forsvarlig forvaltning, ansvarlig fiske og bærekraftig utnyttelse av vandrende bestander.

De to landene vil motvirke at deres territorium blir mottaksplass for nordøst-arktisk torsk, eller andre arter som er fisket i internasjonalt område i Nordøstatlanteren, av fartøy uten kvoterettigheter. Enigheten innebærer en gjensidig forpliktelse til å hindre fiskerier som er i strid med de forvaltningsregimer som er etablert av kyststatene til de aktuelle bestander, hvor dette ikke er i strid med andre overordnede internasjonale avtaler.


Lagt inn 13 mars 1996 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen