Historisk arkiv

Ingen endring i behandling av utenlandstillegget

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Jagland

Utgiver: Finans- og tolldepartementet

Pressemelding

28. august 1997

Ingen endring i behandling av utenlandstillegget

Finansdepartementet viser til oppslag i VG 28. august om skattlegging av utenlandstillegg. Oppslaget er misvisende, og vi vil presisere følgende:

Det vil ikke bli innført endringer i den skattemessige behandlingen av utenlandstillegget for skatteårene 1997 eller 1998 for tjenestemenn som godtgjøres etter avtaler basert på skattefritak, blant annet i Forsvaret. Dette gjelder uavhengig av når personellet har tegnet kontrakt om tjeneste eller når tjenesten ble påbegynt.

I morgen vil dette bli presisert i VG.

En interdepartemental arbeidsgrupper kartlegger for tiden utenlandstilleggenes sammensetning og nivå for ulike typer tjeneste i utlandet. Arbeidet vil blant annet ta sikte på å avklare hvorvidt utenlandstilleggene er korrekt dimensjonert i forhold til merutgifter tilleggene er ment å dekke.

Både Statsministeren og Forsvarsministeren har gitt garanti for at en eventuell skattlegging av utenlandstillegget for forsvarspersonell i for eksempel Libanon og Bosnia fra og med inntektsåret 1999 vil bli fullt ut kompensert lønnsmessig.

Lagt inn 28 augsut 1997 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen