Historisk arkiv

Livsforsikring med investeringsvalg (UNIT LINK)

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Jagland

Utgiver: Finans- og tolldepartementet

Pressemelding

29. august 1997

Livsforsikring med investeringsvalg (UNIT LINK)

Finansministeren offentliggjorde innholdet i vedlagte pressemelding under en konferanse i regi av Samvirke forsikring på Hamar i dag. Manuset kan fåes ved henvendelse til informasjonskontoret i Finansdepartementet, tlf. 22 24 41 05.


Vedlagt pressemelding:

Finansdepartementet gir tillatelse til etablering av 6 livsforsikringsselskaper som skal tilby livsforsikring med investeringsvalg

Den 20. desember 1996 ble det fastsatt nye regler om livsforsikring med investeringsvalg, såkalt unit linked forsikring. Livsforsikring med investeringsvalg kjennetegnes ved at den enkelte forsikringskontrakt er knyttet til bestemte eiendeler. Forsikringskunden er selv med på å velge sammensetningen av eiendelene. Ytelsene avhenger av verdiutviklingen på eiendelene. Livsforsikring med investeringsvalg kan tilbys både med og uten avkastningsgaranti.

Livsforsikring med investeringsvalg kan bare drives i egne selskaper som ikke kan tilby annen forsikring. Opprettelse av slike selskaper er avhengig av konsesjon fra Finansdepartementet.

Finansdepartementet gir i dag konsesjon til at følgende søkere kan opprette livsforsikringsselskap som skal tilby livsforsikring med investeringsvalg:

  • David Livsforsikring AS/Sparebankgruppen AS
  • Den norske Bank ASA
  • Landsbanken-Samvirkegruppen AS
  • Storebrand ASA
  • Christiania Forsikring AS som inngår i Christiania Bank og Kreditkasse-konsernet
  • Gjensidige Livsforsikring
Lagt inn 29 august 1997 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen