Historisk arkiv

Torturovervåkingskomitéens rapport offentlig

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Jagland

Utgiver: Justis- og politidepartementet

Pressemelding

4. september 1997

Torturovervåkingskomitéens rapport offentlig

Den europeiske komité for hindring av tortur og umenneskelig eller nedverdigende behandling eller straff (CTP - "torturovervåkingskomitéen") besøkte Norge fra 17. til 21. mars 1997. Torturovervåkingskomitéens rapport som Justisdepartementet fikk 30. juli i år er nå offentlig tilgjengelig.
- Det har aldri vært tvil om at rapporten skal offentliggjøres. Spørsmålet har vært når. Vi har nå avtalt med Torturovervåkingskomitéen at offentliggjøring skjer i dag, sier statssekretær Ingunn Yssen.

Torturovervåkingskomitéen har bedt om norske myndigheter om utarbeide en rapport inen 19. desember, som underretter komitéen om hvilke tiltak som er truffet som svar på anbefalingene og kommentarene i rapporten.
- Vi skal nå bruke tiden godt til å gi komitéen et grundig tilsvar, og vi vil gå nøye igjennom de forhold som berøres i rapporten, understreker Ingunn Yssen.

Rapporten kan fås ved henvendelse til informasjonsenheten. Den er også tilgjengelig på Europarådets "website": http://www.dhdlrhr.coe.fr/cpt.htm.

Lagt inn 5 september 1997 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen