Historisk arkiv

1,76 millioner kroner til Berg kommune til kvalitetsforbedrende tiltak ved vannverk

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Jagland

Utgiver: Kommunal- og arbeidsdepartementet

Pressemelding

Oslo, 18.12.96


Informasjonsenheten, forværelse. Tlf.: (+47) 22 24 68 21
Informasjonssjef Erling Hansen. Tlf. priv.: (+47) 66 91 26 79
Informasjonsrådgiver Anne Marit Schiong. Tlf. priv.: (+47) 22 62 19 67

1,76 millioner kroner til Berg kommune til kvalitetsforbedrende tiltak ved vannverk

Kommunal- og arbeidsdepartementet har gitt Berg kommune i Troms tilsagn om eit tilskudd på inntil kr. 1,76 millioner kroner til bygging av behandlingsanlegg ved vannverkene Senjahopen, Mefjordvær og Finnsæter. De planlagte forbedringstiltakene har totalt en kostnadsramme på¨ca. 6,5 mill. kroner. Tiltakene vil gi tilfredsstillende vannforsyning til ca. 630 personer i tillegg til at det innenfor forsyningsområdet er en rekke nærings- og reiselivsbedrifter.

  • Vi har lagt vekt på at prosjektet har stor betydning for næringslivet på Senja, sier kommunal- og arbeidsminister Kjell Opseth. Folkehelsa. Statens institutt for folkehelsa er også opptatt av hvor viktig dette er for næringslivet.
  • Vannverk skal kunne levere vann som tilfredsstiller drikkevannsforskriften, og som tar hensyn til bestemmelser Norge må følge opp, blant annet som en del av EØS-avtalen. Lite tilfredsstillende vannkvalitet er et problem for deler av næringslivet - som næringsmiddelbedrifter og reiselivsbedrifter. Vannkvaliteten er mange steder så dårlig at utbedringer av vannverk er nødvendig. En majoritet av slike vannverk ligger i mindre sentrale strøk, sier Opseth.

Dette var bakgrunnen for at det i 1995 ble startet opp et femårig program for vannforsyning, hvor det blant annet tas sikte på forbedring av vannkvaliteten gjennom utbedringer av eksisterende anlegg og ledningsnett.

Lagt inn 19 desember 1996 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen