Historisk arkiv

5,7 mill. kroner til Øystre Slidre til tiltak ved Ole vassverk

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Jagland

Utgiver: Kommunal- og arbeidsdepartementet

Pressemelding

Oslo, 18.12.96


Informasjonsenheten, forværelse. Tlf.: (+47) 22 24 68 21
Informasjonssjef Erling Hansen. Tlf. priv.: (+47) 66 91 26 79
Informasjonsrådgiver Anne Marit Schiong. Tlf. priv.: (+47) 22 62 19 67

5,7 mill. kroner til Øystre Slidre til tiltak ved Ole vassverk

Kommunal- og arbeidsdepartementet har gitt Øystre Slidre kommune tilsegn om eit tilskot på inntil kr. 5,7 mill. kroner til bygging av reinseanlegg og overføringsleidningar ved Ole Vassverk. Tilskotet er gitt ut frå et kostnadsoverslag på 11,43 mill. kroner. I tillegg til at dei planlagte investeringane vil gi tilfredsstillande vassforsyning til den faste busettinga, vil den spesielt vere viktig for reiselivsnæringen i området.

  • Prosjektet har stor betydning for den planlagte reiselivsutviklinga i Beitostølområdet. Nest etter primærnæringa er reiselivsnæringa den største inntektskjelda i kommunen, og sysselsett ca. 20 % av de yrkesaktive, seier kommunal- og arbeidsminister Kjell Opseth.
  • Vassverk skal kunne levere vatn som tilfredsstiller drikkevassforskrifta, og som tar hensyn til bestemmelser Norge må følgje opp, m.a. som en del av EØS-avtalen. Lite tilfredsstillande vasskvalitet er et problem for delar av næringslivet, som næringsmiddelbedrifter og reiselivsbedrifter. Vasskvaliteten er mange stader så dårleg at utbetringar av vassverk er naudsynt, seier Opseth.

En majoritet av slike vassverk ligg i mindre sentrale strok. Dette var bakgrunnen for at det i 1995 ble starta opp eit femårig program for vassforsyning, der det blant annet tas sikte på forbetring av vasskvaliteten gjennom utbetringar av eksisterende anlegg og ledningsnett.

Lagt inn 19 desember 1996 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen