Historisk arkiv

6,3 millioner kroner til 3. byggetrinn for Oppdals kommunale vannverk

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Jagland

Utgiver: Kommunal- og arbeidsdepartementet

Pressemelding

20.12.96

6,3 millioner kroner til 3. byggetrinn for Oppdals kommunale vannverk

Kommunal- og arbeidsdepartementet har gitt Oppdal kommune i Sør-Trøndelag tilsagn om tilskudd på inntil 6,3 millioner kroner til bygging av grunnvannsanlegg og overførings- ledninger. Investeringene ved 3. byggetrinn har en kostnadsramme på 15,65 millioner kroner. De planlagte investeringene vil gi bedret vannkvalitet til kommunens største vannverk som i dag forsyner omlag 3 700 personer.

  • Vi har lagt vekt på at ved etableringen av grunnvannskilden ved Ørstadmoen som ny vannkilde for sentrums- vannverket, legges det også tilrette for at andre mindre vannverk som i dag har dårlig vannkvalitet, kan kobles til dette grunnvannsanlegget, sier kommunal- og arbeidsminister Kjell Opseth.

Vannverk skal kunne levere vann som tilfredsstiller drikkevannsforskriften, og som tar hensyn til bestemmelser Norge må følge opp, blant annet som en del av EØS-avtalen. Lite tilfredsstillende vannkvalitet er et problem for deler av næringslivet, som næringsmiddelbedrifter og reiselivsbedrifter. Vannkvaliteten er mange steder så dårlig at utbedringer av vannverk er nødvendig.

En majoritet av slike vannverk ligger i mindre sentrale strøk.Dette var bakgrunnen for at det i 1995 ble startet opp et femårig program for vannforsyning, hvor det blant annet tas sikte på forbedring av vannkvaliteten gjennom utbedringer av eksisterende anlegg og ledningsnett.

Lagt inn 20 desember 1996 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen