Historisk arkiv

Mer kunnskap i bedriftene gjennom programmet SMB-kompetanse

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Jagland

Utgiver: Kommunal- og arbeidsdepartementet

Pressemelding

Kommunal- og arbeidsdepartementet


Informasjonsenheten, forværelse. Tlf.: (+47) 22 24 68 21
Informasjonssjef Erling Hansen. Tlf. priv.: (+47) 66 91 26 79

Oslo, 19.03.97

M er kunnskap i bedriftene gjennom programmet SMB-kompetanse

Onsdag lanseres et nytt fireårig program - SMB-Kompetanse. Programmet skal bidra til at små- og mellomstore bedrifter i større grad rekrutterer nyutdannede personer med høyere utdanning. For bedrifter vil det være en investering i kunnskap og kompetanse som skal bidra til å fremskynde utviklings- og innovasjonsprosesser.

SMB-Kompetanse skal også medvirke til at norske høgskoler i større grad retter sine aktiviteter inn mot næringslivets behov. Nyskaping er en forutsetning for å opprettholde og øke konkurranseevnen i norsk næringsliv, ikke minst i distriktene. Norske undervisnings- og forskningsmiljø må bidra til dette ved å produsere relevant kunnskap som næringslivet etterspør.

Programmet er utformet på initiativ fra Kommunal- og arbeidsdepartementet og vil ha en utpreget regional profil. Det skal vise at distriktsbedrifter kan være en attraktiv karriereveg for universitets- og høgskolekandidater. Unge mennesker vil da lettere finne seg arbeid i sine hjemstedskommuner.

Kommunal- og arbeidsdepartementet er programmets hovedfinansiør. Nærings- og handelsdepartementet og Kirke-, undervisnings-, og forskningsdepartementet er medfinansiører. Programmet vil ha et årlig budsjett på 18 millioner kroner. Norges forskningsråd er operativt ansvarlig for SMB-Kompetanse og har på oppdrag fra Kommunal- og arbeidsdepartementet konkretisert innholdet av programmet. Forskningsrådet mener at programmet er helt i tråd med deres strategi om lærende bedrifter gjennom kompetanseutvikling og forskning.

Priv. til red:

Mer informasjon om programmet blir gitt på en pressekonferanse
arrangert av Forskningsrådet
onsdag 19. mars kl. 10.00 på Scandic Hotell KNA i Oslo.

Lagt inn 19 mars 1997 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen