Historisk arkiv

Statsbudsjettet 1998: Handlingsprogrammet for Oslo indre øst

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Jagland

Utgiver: Kommunal- og arbeidsdepartementet

Pressemelding

Oslo, 13.10.97

Statsbudsjettet 1998

Handlingsprogrammet for Oslo indre øst

Regjeringen foreslår i statsbudsjettet for 1998 å bevilge 50 millioner kroner til handlingsprogrammet for Oslo indre øst. Regjeringen vil samarbeide med byrådet i Oslo kommune om et handlingsprogram for bedre levekår i Oslo indre øst. En plattform for samarbeid over en ti års periode ble underskrevet av byrådslederen og kommunal- og arbeidsministeren i juni 1997.

- Regjeringen ønsker å øke innsatsen i de delene av storbyene der en stor andel av befolkningen har dårlige levekår. Dette kan bare gjøres dersom vi samarbeider med kommunen over en lengre periode, sier Kjell Opseth. På politisk nivå vil samarbeidet med kommunen bli styrt gjennom kontaktmøter to eller flere ganger i året. Det er etablert en styringsgruppe som skal ta ansvar for oppfølgingen av disse møtene og de politiske forpliktelsene som blir inngått. Styringsgruppen blir ledet av Byrådsavdelingen for eldre og bydelene, som har koordineringsansvaret i kommunen. Kommunal- og arbeidsdepartementet er med i styringsgruppen og sitter i arbeidsutvalget for staten. Tre faglige arbeidsgrupper skal arbeide på avgrensede områder og rapportere til styringsgruppen.

Til sammen er det gitt 100 millioner kroner til handlingsprogrammet i 1997. Kommunal- og arbeidsministeren og kommunen har blitt enige om disponeringen av midlene. Innsatsområdene er:

  • Prosjekter i bydelenes regi
  • Oppvekst (blant annet barnehager)
  • Byrom og miljø
  • Bomiljø og møtesteder
  • Trygghet
  • Sosiale tiltak og arbeid.

Oslo bystyre har allerede vedtatt å disponere 16 millioner kroner til tiltak i skolen, som ble igangsatt ved skoleårets start.

Byrådet i Oslo vil legge fram saken for bystyret i oktober om den praktiske gjennomføringen i kommunen.

Lagt inn 13 oktober 1997 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen