Historisk arkiv

EU- støtte til norske kulturprosjekter

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Jagland

Utgiver: Kulturdepartementet

Pressemelding

Nr.92 /96
28.10.96

EU- støtte til norske kulturprosjekter

To norske prosjekter har nå fått støtte fra EUs kulturprogram Kaleidoskop. The BAR og f.u.s.k. har totalt fått ca. 480 000 kroner. I tillegg er Assitej, Atelier Nord, Samtiden og Finnmark fylkeskommune norske deltakere på prosjekter initiert fra andre EU/EØS-land. Det var 10 norske prosjekter som søkte om støtte fra Kaleidoskop. 8 av dem falt ut fordi de ikke oppfylte formelle krav til søknaden. Norges bidrag til Kaleidoskop i 1996 er på ca. 800 000 kroner.

The BAR, en fri scenisk gruppe etablert i Bergen i 1987, er initiativtaker til prosjektet "Insolvent Ghosts" som nå har fått EU-støtte. The BAR skal sammen med tyske "Das TAT im Bockenheimer Depot" og L & O Amsterdam fra Nederland produsere forestillingen "Insolvent Ghosts". Forestillingen fokuserer på Kinas overtakelse av Hong Kong i 1997.

f.u.s.k. som er et kontaktnett for utveksling av scenekunstnere, har tatt initiativ til seks arrangementer i Oslo, som nå har fått støtte fra Kaleidoskop-programmet. f.u.s.k. skal samarbeide med Makepeace Mansions ved Wendy Houstoun fra England og Les Balletts C. de la B. fra Belgia. Et f.u.s.k.-arrangement består vanligvis av en workshop, et fagforum og forestillinger. Forestillingsdelen blir arrangert i samarbeid med Black Box.

Frist for å søke Kaleidoskop-støtte for 1997 vil være 15. januar 1997. Støtte vil bli gitt til europeiske samarbeidsprosjekter innen teater, dans, musikk, billedkunst, arkitektur, fotografi, design, multimediekunst og brukskunst. Et informasjonsmøte om Kaleidoskop-programmet vil bli arrangert av Kulturdepartementet sammen med Norsk kulturråd 14. november.

EU-kommisjonen lanserte tidligere i år en rekke pilotprosjekter innenfor litteratur og kulturvern i påvente av at programmene Ariane og Raphael skal vedtas. Det kan skje på EUs kulturministermøte i desember. Eventuelt vil pilotprosjektene bli videreført i 1997.

Lagt inn 31 oktober 1996 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen