Historisk arkiv

Nita Kapoor til Kulturdepartementet

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Jagland

Utgiver: Kulturdepartementet

Pressemelding

Nr. 93/96
31.10.96

Nita Kapoor til Kulturdepartementet

Prosjektleder Nita Kapoor (39) er tilsatt som politisk rådgiver for kulturminister Turid Birkeland. Hun har siden høsten 1994 vært prosjektleder i Norsk Folkehjelp.

- Jeg er veldig glad for at Nita Kapoor har takket ja til å bli min politiske rådgiver, sier statsråd Birkeland. - Hun har en svært bred erfaringsbakgrunn fra medie- og informasjonsarbeid og har en bred kontaktflate. Det flerkulturelle Norge er et overordnet element i Regjeringens kulturpolitikk, og her kan Nita Kapoor være en spesiell ressurs, sier Birkeland.

Nita Kapoor er av indisk opprinnelse og har vært bosatt i Norge siden 1967. Hun er cand. mag. med fagene engelsk, norsk og sosialantropologi fra Universitetet i Oslo i 1979. Hun har tatt bedriftsøkonomistudiet ved BI i Oslo.

I Norsk Folkehjelp er Nita Kapoor prosjektleder for den 2-årige europeiske informasjonskampanjen "Stans vold mot kvinner". Det er en bevisstgjøringskampanje om vold mot kvinner i hjemmet, samfunn- og arbeidsliv og vold mot kvinner i krig og konflikter.

Nita Kapoor arbeidet for Lillehammer Olympic Aid i 1993-94. Hun var ansvarlig for kontakt med norske og internasjonale medier før, under og etter 0L og Paralymics og for alle informasjonstiltak knyttet til kampanjen.

Nita Kapoor har erfaring fra medie- og informasjonsarbeid i Infinitiv Television, Kreditkassen og UNI Forsikring. Våren og høsten 1989 forberedte hun den årlige TV-innsamlingsaksjonen i NRK med tema "Kvinner i den tredje verden", som hun var programleder for.

Nita Kapoor har hatt en rekke tillitsverv, særlig knyttet til integreringsspørsmål, likestilling, globale forhold og kultur. Hun var medlem av Kontaktutvalget mellom innvandrere og norske myndigheter 1990-92.

Nita Kapoor er å treffe i tlf. 22 03 77 40 eller 90 96 72 02

Lagt inn 4 november 1996 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen