Historisk arkiv

Åpnere og penere skoler - Birkeland med signalprosjekt i Harstad

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Jagland

Utgiver: Kulturdepartementet

Pressemelding

Nr. 63/97
14.08.1997

Åpnere og penere skoler

-Birkeland med signalprosjekt i Harstad

Skolestart over hele landet. Glade og forventningsfulle elever i titusenvis fyller klasserom og skolegårder. Noen kommer til omgivelser preget av oppussing og godt vedlikehold, mens mange må tilbringe skoledagen i slitte og heller triste lokaler og uteområder.

Nå vil kulturminister Turid Birkeland slå et slag for vakrere og åpnere skoler. Etter at hun gikk ut med etterlysning av skoler med snill rektor og vaktmester, som vil åpne skolene for kulturtilbud og aktiviteter etter skoletid, har ikke reaksjonene uteblitt.

Valget har falt på Harstad.

Statsråd Birkeland vil orientere om siktemålet for skoleprosjektet på en pressekonferanse i Harstad mandag 18. august. Signalprosjektet skal utvikle skolemiljøets estetiske og bruksmessige kvalitet både ute og inne og skal legge opp til "Åpen skole" med utvidet bruk av skoler i lokalsamfunnet. Den estetiske opprustingen vil gå parallelt med utprøving av en modell for sambruk av skolelokaler for kulturliv og organisasjoner.

Samarbeidsprosjektet mellom Kulturdepartementet og Harstad kommune vil gå over tre år, og vil bli finansiert av de to partene sammen. Overføring av resultater og erfaringer til andre kommuner vil bli tillagt stor vekt


Pressekonferansen finner sted mandag 18. august kl. 1200 i Harstad rådhus, Hans Egedes gate 14, Harstad, fulgt av befaring på skolene. På pressekonferansen deltar foruten statsråd Turid Birkeland, ordfører Helge Aune, skolesjef Edvin Eriksen og direktør for Norsk Form, Peter Butenschøn.

Lagt inn 14 august 1997 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen