Historisk arkiv

Atlas setter idretts-Norge på kartet

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Jagland

Utgiver: Kulturdepartementet

Pressemelding

02.07.1997

Atlas setter idretts-Norge på kartet

Idrettsatlas utgis for første gang i Norge

Hvilket fylke har flest idrettsanlegg? Hvor kommer de beste idrettsutøverne fra? Og hvorfor har Kristiansand - med de beste forhold for naturlige gressmatter - så mange kunstgressbaner? Hvor er det flest balløkker å leke seg på? Og hvor kommer deltakerne i Grete Waitz-løpet fra? Hvilke ferieområder i Norge fins det turkart over?

Norges første idrettsatlas ble presentert på en pressekonferanse onsdag. Atlaset er utgitt av Statens kartverk i samarbeid med Kulturdepartementet. På 204 sider gjengis 94 kart som avbilder de geografiske variasjonene i landet vårt når det gjelder anleggsdekning og aktiviteter både på konkurranse- og mosjonsnivå. Nærmiljøanlegg og anlegg for friluftsliv er også gitt bred omtale.

Idrettsatlaset gir et nærbilde av Idretts-Norge på en helt ny måte. Først og fremst gjennom kartene, som er produsert spesielt for dette atlaset, men også gjennom figurer som avdekker ulike forhold for landet under ett. Faktaruter forklarer sentrale begreper og gir interessant bakgrunnsinformasjon, og teksten binder sammen, utdyper og analyserer det kart og figurer viser. Viktige momenter poengteres også gjennom en rekke fotografier.

Målet med atlaset er å sette søkelyset på idrett og idrettsanlegg i et samfunnsperspektiv, gjennom dokumentasjon og analyse av tilgjengelige data. Idrettsanleggsregistret som er Kulturdepartementets database over samtlige idrettsanlegg i landet, har vært en sentral kilde. Hensikten er å skape debatt, spre informasjon og kunnskap, og stimulere til ytterligere informasjonsinnhenting og forskning på et omfattende temaområde.

Atlaset Idrett gir verdifull informasjon, særlig for personer som arbeider innen idrettsforvaltning og idrettspolitikk, idrettsinstitusjoner og organisasjoner, forskning og utdanning.

Kontaktpersoner:
Line Langkaas, Statens kartverk tlf: 32 11 81 00
Kristin Felde, Kulturdepartementet tlf: 57 86 72 29
Frode Thomassen, Kulturdepartementet tlf: 22 24 80 61

Lagt inn 3 juli 1997 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen