Historisk arkiv

Birkeland på valgkamp i Bergen

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Jagland

Utgiver: Kulturdepartementet

Pressemelding

Nr. 71/97
29.08.1997

Birkeland på valgkamp i Bergen

Kulturminister Turid Birkeland har et tettpakket program under sitt besøk i Bergen mandag. Først møter hun representanter for Sportsklubben Brann og Idrettsrådet i Bergen, deretter idretts-ledere, før hun deltar på et debattmøte på Torgalmenningen, fulgt av et folkemøte på Universitetet og til slutt et samråd på USF Verftet med representranter for kulturlivet.

(Kl. 0915)

Tema for møtet på Brann Stadion er utvikling av regionale toppfotball- anlegg og presentasjon av samarbeidsprosjekt. Med idrettslederne vil statsråd Birkeland ta opp endringer i rammebetingelser for frivillige lag og organisasjoner, så som tilskuddsordninger og skatte- og avgifts- regler.

(Kl. 1545)

På Torgalmenningen blir det kulturpolitisk debatt med vekt på frivillige organisasjoners situasjon generelt og musikkorpsbevegelsen spesielt. Deltakere er kulturminister Birkeland og representanter for Høyre, Senterpartiet og Fremskrittspartiet. Arrangør er Norges Musikkorps Forbund.

(Kl. 1900)

Folkemøtet på Universitetet i Bergen har deltakere fra alle partier. Temaet er "Ungdommen - helt ute?" og sentrale spørsmål er: hva kan politikerne gjøre for at de unge skal få tro på framtida? Utdanning og fritid - hva vil de unge selv? Studenter og elever fra videregående skoler er spesielt invitert til folkemøtet.

(Kl. 2200)

Under samrådet på USF Verftet vil kulturminister Birkeland utfordre de "frie" aktørene og institusjonskulturen i Bergen til debatt om: nytenkningen- hvor foregår den? Hvordan kan vi skape samfunns- engasjement gjennom kulturen? Hvordan kan vi få bedre samarbeid mellom de etablerte institusjonene og de frie kulturgruppene?

Alle de omtalte møtene er åpne for pressen. Evt. spørsmål kan rettes til Berit Griebenow, mobiltlf. 913 46 557

Lagt inn 1 september 1997 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen