Historisk arkiv

Birkeland støtter markedsføring av Søndagsengler

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Jagland

Utgiver: Kulturdepartementet

Pressemelding

Nr. 12/97
25.02.1997

Birkeland støtter markedsføring av Søndagsengler

Kulturminister Turid Birkeland vil bruke en halv million kroner til internasjonal markedsføring og distribusjon av Berit Nesheims Oscar-nominerte film "Søndagsengler". Midlene vil bli overført til Norsk filminstitutt som er ansvarlig for å fremme norsk film i utlandet.

-Jeg håper dette vil bidra til å styrke "Søndagsengler"s vinnersjanser i Los Angeles, sier statsråd Birkeland. Hun understreker at det er viktig å ta godt vare på de muligheter en Oscar-nominasjon gir. Norsk filminstitutt har allerede registrert økt interesse for norsk film som følge av nominasjonen, ikke minst for filmer for barn og unge, sier hun.

Midlene til markedsføring av "Søndagsengler" vil bli brukt til en rekke tilleggsvisninger i Los Angeles, New York og London, til å engasjere en dyktig PR-agent til arbeidet med å markere filmen overfor medlemmene av det amerikanske filmakademiet, og til andre markedsførings-tiltak for å skape mest mulig oppmerksomhet rundt filmen, som er en av fem nominerte i klassen for beste utenlandske film. Oscar-utdelingen finner sted i Los Angeles den 24. mars.

Lagt inn 25 februar 1997 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen