Historisk arkiv

Design og arkitektur

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Jagland

Utgiver: Kulturdepartementet

Pressemelding Statsbudsjettet 1998

104/97, 13.10.1997

Design og arkitektur

Til stiftelsen Norsk Form har Kulturdepartementet foreslått et tilskudd på 11,4 mill. kroner. Av dette er 2 mill. kroner øremerket prosjektet "Skole og omgivelser". Det blir etablert som et tre-årig program med vekt på fysiske omgivelser som fag i skolen.

Skolen som kulturbærer
Kulturdepartementet vil videreføre satsingen på arkitektur og design ved bl.a. sterkere involvering av det lokale nivå, og spesielt barn og unge. Et signalprosjekt er igangsatt i Harstad kommune der siktemålet er en estetisk og miljømessig opprustning av en barneskole og en ungdomsskole, samt utvikling av modell for økt bruk av skolebygninger utenom normal skoletid. Kulturdepartementet, Norsk Form og Harstad kommune samarbeider om dette prosjektet.

Arkitekturpolitikk
Kulturdepartementet vil høsten 1997 starte et forberedende arbeid med å utvikle grunnlagsmateriale for en samlet framstilling av statlig arkitekturpolitikk. Kulturdepartementet tar sikte på å fremme en stortingsmelding om arkitektur.

Arkitektur og omgivelser er et kulturpolitisk prioritert innsatsområde. Arbeidet med økt forståelse for estetisk kvalitet i omgivelsene er rettet mot både statlige utbyggere og private aktører.

Ekspedisjonssjef Sigve Gramstad, tlf. 22 24 80 00

Sist oppdatert 13 oktober 1997 av Statens Forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen