Historisk arkiv

Det flerkulturelle Norge bedre representert

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Jagland

Utgiver: Kulturdepartementet

Pressemelding

Nr. 52/97
17.07.97

Det flerkulturelle Norge bedre representert

-Stadig flere kvalifiserte representanter med flerkulturell bakgrunn kommer inn i styrer og råd i kulturlivet, sier kulturminister Turid Birkeland. Hun slår fast at dette er en integreringsstrategi departementet vil følge opp målbevisst også i framtiden.

Det flerkulturelle Norge er framhevet som ett av fire prioriterte områder for kulturpolitikken som er skissert i Regjeringens langtidsprogram. Bedre representasjon i offentlige styrer og råd av personer med innvandrerbakgrunn er ett virkemiddel for å oppnå at minoriteter får anledning til å delta i kulturlivet på likeverdig grunnlag. Denne strategien stadfestes også i stortingsmeldingen om innvandring og det flerkulturelle Norge, og i stortingsmeldingen om kunstnere.

Kulturdepartementet har i løpet av de siste månedene oppnevnt følgende medlemmer med minoritetsbakgrunn til ulike besluttende organer: Khalid Salimi, Oslo, i Norsk kulturråd; Fatma Bhanji Jynge, Stange, i styret for Norsk Form; Barth Niava, Oslo, i styret for Rikskonsertene; Rita Kumar, Trondheim, i styret for Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum; Mudasia Kadasia, Stavanger, i styret for Rogaland Teater; Chiku Ali, Bergen, i styret for Festspillene i Bergen; Osman Kibar, Oslo, i styret for Statens filminstitutt; S. Ananthakrishnan, Oslo, i Den norske nasjonalkommisjonen for UNESCO; Eduardo Archetti, Oslo, i styret for forskningsprogrammet Idrett, samfunn og frivillig organisering.

Kontaktperson: Politisk rådgiver Nita Kapoor, tlf. 22 24 78 04

Lagt inn 17 juli 1997 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen