Historisk arkiv

Ikke flere reklameavbrudd

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Jagland

Utgiver: Kulturdepartementet

Pressemelding

65/97
15.08.1997

Ikke flere reklameavbrudd

-Det er ikke aktuelt å tillate flere reklameavbrudd i TV-programmer, sier kulturminister Turid Birkeland. Etter at de nye kringkastingsforskriftene kom i februar i år har noen feilaktig fortolket formuleringene som en oppmykning på dette punktet. Det har ført til at bl.a. fjernsynsserier er blitt avbrutt av reklameinnslag. Vi har derfor funnet det nødvendig å presisere teksten i forskriftene for å unngå misforståelser, sier hun.

Forslaget til regelendringer blir nå sendt på høring. Her blir det understreket at forbud mot reklameavbrudd gjelder ikke bare for spillefilm og film laget for fjernsyn, men også filmserier og andre såkalt fiksjonsbaserte programmer.

Stortinget har forutsatt at åndsverkbaserte programmer som hovedregel ikke skal kunne avbrytes av reklame. Imidlertid kan reklame tillates hvis avbruddet varer i mer enn 20 minutter.

I teater- og konsertoverføringer kan det bare sendes reklame i naturlige pauser. I forslaget til regelendring blir det framhevet at dette også gjelder for sportssendinger og andre programmer som består av flere fullendte deler eller hvor det forekommer naturlige pauser.

Lagt inn 18 august 1997 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen