Historisk arkiv

Markering av tusenårsskiftet

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Jagland

Utgiver: Kulturdepartementet

Pressemelding

Nr.10/97
28.02.1997

Markering av tusenårsskiftet

- Jeg ønsker meg en frisk og mangfoldig nasjonal markering, sier kulturminister Turid Birkeland om tusenårsskiftet. En slik terskel i tiden gir oss en fin sjanse til å gjøre opp status og trekke opp veien vi skal følge inn i det neste hundreåret. Vi må kaste blikket bakover på det som har vært, tenke over hva som er viktig å ta vare på og hvilke verdier vi vil skal prege det norske samfunnet i årene framover, sier hun.

-Erfaringene med OL på Lillehammer viser at vi kan oppnå mye gjennom en samordnet innsats knyttet til en stor begivenhet. Offentlige og private krefter må gå sammen om markeringen av tusenårsskiftet slik at vi får en bred mobilisering, ikke minst av lokal energi og kreativitet. Det blir et flott utgangspunkt for et nytt århundre, sier kulturminister Turid Birkeland.

Kulturdepartementet har nå oppnevnt Anne Kari Lande Hasle til leder for en arbeids-

gruppe som skal utarbeide et opplegg for det videre arbeidet med markeringen av tusenårsskiftet. Lande Hasle, tidligere departementsråd i Barne- og familiedepartementet, er nå direktør for NOVA, Norsk institutt for oppvekst, velferd og aldring. Andre medlemmer i gruppen er Johan Petter Barlindhaug, ingeniørfirmaet Barlindhaug AS,

Inger Buresund, Black Box, Peter Butenschøn, Norsk Form, Ann Jorid Henriksen, nestleder i Samisk kulturråd, konsulent Terje Håkonsen, Rune Haaland, Bellona,

Ingebrigt Steen Jensen, JBR Reklamebyrå, filmprodusent Karin Julsrud, Anne Lise Sandvik, leder for utvalg for samfunn og kultur på Svalbard, og David Vikøren.

Arbeidsgruppen skal levere en rapport med beskrivelse av den historiske bakgrunnen for tusenårsmarkeringen og med informasjon om initiativ og ideprosjekter som allerede er lansert. Gruppen skal foreslå nasjonale hovedprosjekter, hvordan arbeidet skal organiseres nasjonalt og lokalt og komme med forslag til finansieringsmåter fra offentlige og private kilder.

Lagt inn av 28 februar 1997Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen