Historisk arkiv

Norsk leder for Europeisk Medie-institutt

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Jagland

Utgiver: Kulturdepartementet

Pressemelding

Nr. 06/97
07.02.1997

Norsk leder for Europeisk Medie-institutt

Nils Klevjer Aas (46) er utnevnt til ny direktør for Det europeiske audiovisuelle observatoriet i Strasbourg i Frankrike. Observatoriet er en institusjon under Europarådet og samler og bearbeider informasjon om bildemedier i 33 land i Europa. Aas tiltrer stillingen i løpet av april.

Nils Klevjer Aas er nå avdelingsdirektør i Norsk filminstitutt og har bl.a. arbeidet med europeisk mediesamarbeid. Han har tidligere vært direktør i Statens filmsentral, informasjonssjef i Norsk kino- og filmfond og programsjef for Den norske filmfestivalen.

Det europeiske audiovisuelle observatoriet ble etablert i 1993. Observatoriets oppgave er å samle markedsstatistikk, lov- og regeltekster og praktisk informasjon om film, fjernsyn, video og nye medier. Opplysningene skal tjene som beslutnings- grunnlag for fjernsynsselskaper, filmprodusenter, offentlige instanser og private konsulenter, samt for forskning. Observatoriet utgir en omfattende statistisk årbok og et medie-juridisk tidsskrift, samt rapporter og informasjonssamlinger.

Lagt inn 7 februar 1997 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen