Historisk arkiv

Pressekonferanse om idretts-atlas

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Jagland

Utgiver: Kulturdepartementet

Pressemelding

Nr. 47/97
24.06.1997

Pressekonferanse om idretts-atlas

Statens kartverk og Kulturdepartementet har samarbeidet om atlaset Idrett som nå utgis i serien Nasjonalatlas for Norge. Atlaset setter søkelyset på idrett og idrettsanlegg i et samfunnsperspektiv. Idrettsanlegg og idrettsaktiviteter i fylker og kommuner blir beskrevet. Gjennom kart, figurer, tekst og fotografier blir geografiske ulikheter innen idretten belyst og analysert.

Atlaset gir med sitt geografiske perspektiv innsikt i hvilke forhold som har styrt anleggsutbyggingen og aktiviteter knyttet til anleggene. Atlaset gir verdifull informasjon, ikke minst for personer som arbeider med idrettsforvaltning og idrettspolitikk, idrettsinstitusjoner og organisasjoner, forskning og utdanning, og pressen.

Statssekretær Stig Fossum i Kulturdepartementet vil presentere det nye atlaset sammen med ekspedisjonssjef Hans B. Skaset, landkartdirektør Anders Evanger og hovedredaktør Line Langkaas, Statens kartverk. Idrettsfaglig redaktør har vært Kristin Felde, som sammen med de andre tekstforfatterne Morten Dåsnes, Stein Erik Kirkebøen, Else Reither og Ivar Thoresen også vil være til stede på pressekonferansen.

Pressekonferansen finner sted i Auditoriet i R5, Akersg. 59 i Oslo, onsdag 2. juli, kl. 1100.

Med vennlig hilsen,
Berit Griebenow
Informasjonssjef

Lagt inn 24 juni 1997 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen