Historisk arkiv

Rapport om religion, livssyn og menneskerettigheter

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Jagland

Utgiver: Kulturdepartementet

Pressemelding

43/97
10.06.1997

Rapport om religion, livssyn og menneskerettigheter

Kulturminister Turid Birkeland får onsdag overlevert rapporten fra et stort dialogprosjekt om religion, livssyn og menneskerettigheter. Nansenskolen tok initiativet til arbeidet i 1995, og har stått for gjennomføringen. Finansieringen har skjedd i samarbeid mellom Kulturdepartementet, Kommunaldepartementet og Kirke-, utdannings- og forskningsdepartementet.

Representanter for følgende religions- og livvsynssamfunn har deltatt i arbeidet: Alternativt Nettverk, baha'i-troen, buddhismen, Den katolske kirke, Den norske kirke, Den ortodokse kirke, Norges Frikirkeråd, Human-Etisk Forbund, islam, jødedommen og sikhismen.

Rapporten gir en oversikt over livssyn i Norge i dag, en oversikt over forholdet mellom religion og menneskerettigheter, menneskerettighetstradisjoner innenfor de ulike religioner, forholdet mellom kirke og stat,og en oversikt over de viktigste dokumenter som berører forholdet mellom religion, livssyn og menneskerettigheter. Rapporten inneholder også en rekke anbefalinger til norske myndigheter.

Lagt inn 11 juni 1997 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen