Historisk arkiv

"Vi i Norden"-festivalen i Oslo

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Jagland

Utgiver: Kulturdepartementet

Pressemelding

Nr. 11/97
25.02.1997

Mari Boine, Maj-Britt Andersen, Didjexperience og Oslo Strykekvartett på

"Vi i Norden"-festivalen i Oslo

Kulturdepartementet har lagt opp til en ukelang kulturfestival i forbindelse med Nordisk Råds konferanse i Oslo 3. og 4. mars. Det flerkulturelle innslaget i nordisk kultur er et gjennomgangstema i festivalen, som blir arrangert 1.-9. mars med støtte fra Nordisk Ministerråd.

Matineen "Mot fremmedfrykt og rasisme" står først på programmet, på Det Norske Teatret lørdag 1.mars. Her deltar bl.a. Erik Bye og Juni Dahr. Samme dag starter "Norsk musikkuke" på Smuget, der publikum kan oppleve YM-stammen, Vamp og Sinikka Langeland.

Renessansemusikk i tidstypiske drakter blir framført av "Ensemble Villancico" i Den Gamle Logen 4. mars. Samme dag foreleser vinneren av litteraturprisen Dorrit Willumsen om sin vinnerroman "Bang, en roman om Herman Bang" på Universitetet i Oslo.

I Universitetets Aula blir det et større familiearrangement onsdag 5. mars med bl.a. Maj-Britt Andersen m/band, Sigmund Groven og Barrat-Dues juniororkester. Samme dag åpnes en barnekunstutstilling i Rådhuset i Oslo. Den 6. mars opptrer Annbjørg Lien og Sondre Bratland i Den Gamle Logen, sammen med Kouame Sereba Quartet, som spiller tradisjonsmusikk fra Elfensbenskysten. På konserten deltar også Oslo Strykekvartett og Ciwan Haco, som framfører musikk med bakgrunn i kurdisk folkemusikk.

I Soria Moria Kulturslott 6. mars opptrer SISU, DJ's RAW og Barrabas. 7. mars spiller Nils Økland m/band i produksjonen "Blå Harding" i Gamle Aker Kirke, og 8. mars har "Et Drømspel" av Strindberg premiere på Black Box Teater på Aker Brygge. Det er et samarbeid med Riksutstillinger, Teater Figur og Black Box.

Avslutningsdagen 9. mars har Olle Adolphson middagskonsert på Voksenåsen. En bred artistmønstring blir det på Nordic Black Theater med Mari Boine m/band, Steinar Ofstad og Olav Torget, Didjexperience (jazz, rock og ambient) og Mixed Blessings, som framfører suggestiv, marokkansk musikk. Samme kveld spilleforestillingen "Det Syng!" på Torshovteatret, bl.a. Eli Storbekken og Agnes Buen Garnås medvirker.

Spørsmål om festivalen kan rettes til: Karl Einar Ellingsen, tlf. 22 14 30 90 eller til Malika Rasmussen, tlf. 90 52 47 62

Lagt inn 25 februar 1997 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen