Historisk arkiv

3490 nye tilbud om studieplass

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Jagland

Utgiver: Kirke-, utdannings- og forskningsdepartementet

Pressemelding

Nr. 071-97
12. august

Opptak til universiteter og høgskoler:

3490 nye tilbud om studieplass

Det er nå sendt ut ca. 3490 nye tilbud til søkere ved universiteter og høgskoler. Totalt har ca. 63 680 kvalifiserte søkere nå fått et studietilbud. Av søkerne som i denne omgangen har fått tilbud er det ca. 1 260 søkere som stod uten noe tilbud etter hovedopptaket i slutten av juli, mens det er ca. 2 220 søkere som allerede har fått et tilbud, som nå har rykket opp til et høyere prioritert tilbud.

I hovedopptaket ble det sendt ut totalt ca. 62 330 studietilbud. Samordna opptak har registrert at ca. 47 480 av disse har tatt imot det tilbudet de har fått.

Ca. 160 av søkerne som fortsatt står uten tilbud omfattes av den nasjonale åpningen av allmennfakultetene (historisk-filosofisk, samfunnsvitenskapelig og matematisk-naturvitenskapelig). Den nasjonale åpningen innebærer en rett til tilbud om studieplass ved et av de tre fakultetene ved de fire universitetene eller tilsvarende studier ved høgskolene. Vilkåret er at søkeren har søkt minst ett av disse fakultetene, men er helt uten tilbud om studieplass. Disse søkerne vil nå få tilbud om plass gjennom et eget brev med opplysninger om hvilke institusjoner som har ledige plasser på de aktuelle fagområdene.

Etter varaopptaket og nasjonal åpning vil tallet på kvalifiserte søkere som står uten en studieplass ligge på ca. 6 450. Det forventes at dette tallet vil synke ytterligere som følge av lokale suppleringer og restetorget.

-Tallene er gode. Over 9 av 10 av de kvalifiserte søkerne har nå fått tilbud om plass, sier politisk rådgiver i KUF Morten Pettersen i en kommentar.

Lagt inn 12 august 1997 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen