Historisk arkiv

Høgskolen i Østfold får to ekstra studieplasser for russiske studenter

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Jagland

Utgiver: Kirke-, utdannings- og forskningsdepartementet

Pressemelding

Nr. 048-97
12. juni

Høgskolen i Østfold får to ekstra studieplasser for russiske studenter

Kirke-, utdannings- og forskningsdepartementet har for studieåret 1997/98 tildelt Høgskolen i Østfold to ekstra studieplasser for russiske studenter i tillegg til de 6 studieplassene de er tildelt tildligere i år. Plassene vil bli tildelt søkere fra Norsk-Russisk videregående skole i Moskva og gjelder opptak til høgskolens utdanningstilbud innen økonomisk-administrative fag.

Norsk-Russisk skole er et samarbeidsopplegg mellom det russiske utdanningsakademiet, utdanningsmyndighetene i den sørøstlige bydelen i Moskva, Akershus fylkeskommune og Skedsmo videregående skole. Skolen følger norsk lov om videregående opplæring, men undervisningsspråket er russisk.

Departementet legger vekt på at høgskolens studietilbud må sees som en viktig del av opplegget omkring den norsk-russiske videregående skolen. Skedsmo videregående skole har i tillegg pekt på at utdanningen fra Høgskolen i Østfold vil kunne knyttes opp mot videre studier i Russland, og at det dessuten er stort behov for kompetanse innen økonomisk administrative fag i Russland.

Støtteordningen i Statens lånekasse for utdanning for studenter fra samveldet av uavhengige stater, land i sentral- og Øst-Europa og utviklingsland omfatter for studieåret 1997/98 til sammen 900 studenter.

Lagt inn 16 juni 1997 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen