Historisk arkiv

F-025-97

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Jagland

Utgiver: Kirke-, utdannings- og forskningsdepartementet

Presisering av kravene til dokumentasjon av opplæringstiltak i forskrift om tilskudd, regnskap, revisjon og kontroll (F-115-96) (24.02.97)

Rundskriv F-025-97

Saksnr. 96/7260

24.02.1997

F-115-96

Frittstående fjernundervisningsinstitusjoner De tilskuddsberettigede studieforbund Norsk Forbund for Fjernundervisning Norsk Fjernundervisning Norsk Voksenpedagogisk Forskningsinstitutt Nasjonalt Læremiddelsenter Voksenopplæringsforbundet Statens utdanningskontorer Kommunenes Sentralforbund Fylkeskommunene Riksrevisjonen

Presisering av kravene til dokumentasjon av opplæringstiltak i forskrift om tilskudd, regnskap, revisjon og kontroll (F-115-96).

Det vises til rundskriv F-115-96 om ny forskrift til lov om voksenopplæring vedrørende tilskudd, regnskap, revisjon og kontroll. Kravene til dokumentasjon i forskriftens § 2-3 er gitt ut fra departementets behov for å kunne foreta en tilfredstillende kontroll av tilskuddsgrunnlaget.

På bakgrunn av henvendelser vil departementet presisere at forskriften, herunder kravene til dokumentasjon i § 2-3, kan påberopes overfor mottakeren fra det tidspunkt mottakeren er blitt gjort kjent med forskriften, jf. Lov om behandlingsmåten i forvaltningssaker § 39.

Kurs som starter før dette tidspunkt blir ikke berørt av de nye kravene til dokumentasjon.
Kurs som er startet opp etter dette tidspunkt skal dokumenteres i samsvar med kravene i forskriften. Departementet er gjort kjent med at dette kan medføre visse praktiske problemer for studieforbundene med hensyn til skjemaer og informasjon. Forskriftens § 2-3 sier at studieforbundenes dokumentasjon skal være i form av frammøtelister. Man gjør oppmerksom på at man i inneværende år vil akseptere at opplysninger føres på vedlegg til frammøtelistene i den grad de ikke kan føres på eksisterende skjemaer. Opplysningene i vedlegget må føres på en slik måte at de kan knyttes til opplysningene i frammøtelisten.
Departementet ber de enkelte studieforbund informere sine medlemsorganisasjoner om dette.

Departementet forutsetter at de berørte parter snarest bringer sine rutiner i samsvar med forskriften.

Med hilsen

Stig Klingstedt e.f.
ekspedisjonssjef
Johan Øverberg
Lagt inn 23. november 1999 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen