Historisk arkiv

Ny forskrift for bygging av veier for landbruksformål

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Jagland

Utgiver: Landbruksdepartementet

Pressemelding

Ny forskrift for bygging av veier for landbruksformål

Landbruksdepartementet fastsatte 1. januar en ny «Forskrift for planlegging og godkjenning av veier for landbruksformål». I forskriften legges det vekt på at nybygging og ombygging av landbruksveier skal baseres på helhetsløsninger uavhengig av eiendomsgrenser. Nødvendige hensyn til naturmiljø, landskap, kulturminner, friluftsliv og andre interesser skal også tas med i planleggingen. Byggingen kan ikke settes i gang før kommunen har gitt tillatelse.

- Den nye forskriften er det verktøyet kommunene trenger for å kunne planlegge og godkjenne nødvendige veier for næringsvirksomheten i landbruket, samtidig som viktige miljøverdier i naturen blir ivaretatt, sier skogdirektør Oluf Aalde i en kommentar.

Før kommunene fatter vedtak, skal kulturminnemyndigheter, miljøvernmyndigheter og andre som blir berørt av veianlegget få mulighet til å uttale seg. Kommunene kan etter dette godkjenne eller avslå hele eller deler av søknaden. Ved godkjenning kan kommunen sette vilkår for linjeføring, teknisk utforming, og miljømessig tilpasning og bruk av veien. Berørte parter kan påklage kommunens vedtak til Fylkesmannen i vedkommende fylke.

Andre opplysninger om forskriften kan fås ved henvendelse til Fylkesmannens landbruksavdeling eller til skogbrukssjefen i kommunen.

Kontaktperson:

Skogdirektør Oluf Aalde. Telefon 22 24 93 60

Lagt inn 4 februar 1997 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen