Historisk arkiv

Nytt styre i Drevsjø Trelast AS

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Jagland

Utgiver: Landbruksdepartementet

Pressemelding

Nr.08/97
18.03.97

Nytt styre i Drevsjø Trelast AS

Drevsjø Trelast AS er det eneste statlig eide aksjeselskap som produserer trelast. Selskapet har et årlig tømmerforbruk på ca. 40 000 m3, alt furu. Markedssituasjonen for trelastbransjen har i 1996 vært vanskelig pga. forholdsvis lave produktpriser og dårlig lønnsomhet. Markedet for trelastbransjen i 1997 er bedret, med noe høyere priser på produkter fra trelastbrukene. Dette gjelder også Drevsjø Trelast AS.

Resultatet ved Drevsjø Trelast AS for 1996 synes å bli dårligere enn det som ble lagt fram for Landbruksdepartementet som et antatt underskudd høsten 1996. På bakgrunn av dette ble det fredag 14. mars avholdt ekstraordin¾r generalforsamling i Drevsjø Trelast AS der det ble valgt et nytt styre etter at de eiervalgte representanter hadde sagt opp sine verv.

Det nye styret har følgende sammensetning:

  • Ove Fløtaker, Oslo (leder)
  • Carl Fredrik Lindeman, Hønefoss
  • Vesle Mari Pran, Sør-Odal

Knut Risbakken fra Engerdal er tidligere valgt av de ansatte ved Drevsjø Trelast AS og fortsetter i det nye styret.

Det nye styret skal med bakgrunn i underskuddet for 1996 foreta en analyse av bedriftens Økonomiske situasjon og drift. Styret skal ha kontakt med aktuelle samarbeidende bedrifter og mulige framtidige medeiere. Styret skal komme tilbake til generalforsamlingen med sine vurderinger i løpet av første halvdel av mai.

Styrets funksjonstid er fram til ordinær generalforsamling senere i år.

Lagt inn 19 mars 1997 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen