Historisk arkiv

Orienteringsmøte om paratuberkulose

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Jagland

Utgiver: Landbruksdepartementet

Pressemelding

Nr. 20
25. juli 1997

Orienteringsmøte om paratuberkulose

Norges Bondelag, Norsk bonde- og småbrukarlag og myndighetene er enige i at målsettingen er å utrydde dyresykdommen paratuberkulose på storfe i Norge. Dette ble slått fast på et orienteringsmøte mellom organisasjonene, Statens dyrehelsetilsyn og Landbruksdepartementet fredag 25.juli.

På møtet gjennomgikk Statens dyrehelsetilsyn status for sykdomssituasjonen per dags dato, og orienterte fagorganisasjonene Norges Bondelag og Norsk bonde- og småbrukarlag om dyrehelsetilsynets videre arbeid for å bekjempe paratuberkulosen.

Det ble på møtet understreket viktigheten av et tett samarbeid fremover mellom bøndene, fagorganisasjonene og myndighetene for å komme fram til den beste måten å håndtere paratuberkulosen på.

Da tegn på paratuberkulosesmitte ble registrert i to kjøttfebesetninger, satte Statens dyrehelsetilsyn umiddelbart i verk de nødvendige tiltak for å begrense smittespredning og bekjempe sykdommen.

Dyrehelsetilsynet vil nå forsterke denne innsatsen. Det vil også bli satt i gang flere tiltak for å minimalisere tiden det vil ta å få den nødvendige oversikt over situasjonen. Dette er forventet å ta cirka en måned. Det vises for øvrig til egen pressemelding fra Statens dyrehelsetilsyn der de forskjellige tiltak er utdypet.

Når den nødvendige oversikt foreligger vil myndighetene utforme en bred strategi sammen med fagorganisasjonene og næringen som gir best mulig effekt for bekjempelse av paratuberkulose hos storfe. Det vil bli holdt nytt møte der disse spørsmålene blir drøftet i slutten av august.

Lagt inn 25 juli 1997 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen