Historisk arkiv

Den sammenhengende grønne forbindelsen gjennom Kjosdalen i Kristiansand sikret

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Jagland

Utgiver: Miljøverndepartementet

Pressemelding


27. februar 1997

Den sammenhengende grønne forbindelsen gjennom Kjosdalen i Kristiansand sikret

De regionale grønne sammenhenger fra kyst til hei er viktige forbindelsesårer i en bystruktur som vi må sikre for etterslekten, sier miljøvernminister Thorbjørn Berntsen i forbindelse med planvedtaket om å utelate bru- og vegforbindelsen over Kjosdalen. Kjosdalen er en grøntkorridor og et bindeledd mellom Kjosbukta naturreservat og Rossevann turområde som har regional betydning for Kristiansand, Søgne og Sogndalen. Kristiansand kommunes overordnede planer, grøntplan og miljøbyprogram understreker hvilken betydning Kjosdalen har for byen og omegn.

En bru- og vegforbindelse vil splitte opp og ødelegge denne helheten, sier Berntsen videre. Området har et rikt fugle- og dyreliv. For å ta vare på artene er det nødvendig at de grønne områdene henger sammen i korridorer. Foruten de naturkvaliteter dalen har, er fravær av støy en vesentlig kvalitet for Kjosdalen når den brukes til friluftsliv og rekreasjon for de som bor i nærheten. De nevnte kvaliteter ville blitt dramatisk endret, dersom vegforbindelse i bru over dalen hadde blitt gjennomført.

Miljøverndepartementet er under behandlingen blitt orientert om at boligområdet Bråvann har fått etablert bussrute via Voieområdet. Begrunnelsen for bruforbindelsen er dermed blitt vesentlig redusert.

Lagt inn av 28 februar 1997Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen