Historisk arkiv

Informasjon om IPCC-Workshop i Oslo, 18.-20. august 1997

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Jagland

Utgiver: Miljøverndepartementet

Pressemelding

15. august 1997

Informasjon om IPCC-Workshop i Oslo, 18.-20. august 1997

Workshopen "Economic Impacts of Annex I Actions on All Countries" arrangeres i regi av FNs Klimapanel, IPCC, 18.-20. august i Ingeniørenes Hus i Oslo. Arbeidsseminaret som åpnes av statssekretær Erik Orskaug i Miljøverndepartementet, vil ha ca 120 deltakere fra seksti land. Finansdepartementet og Miljøverndepartementet har vertsansvaret.

IPCC, som siden starten har vært ledet av Bert Bolin fra Sverige, har ansvaret for å gå igjennom de vitenskapelige arbeidene som gjøres innen ulike fagdisipliner med relevans for klimaspørsmålene og utarbeide vurderinger av status. IPCC er et rent faglig organ og Klimapanelets vurderinger danner den faglige basisen for policy-vurderingene som gjøres i Klimakonvensjonens organer.

Det er Miljøverndepartementet som har hovedansvaret for å koordinere de norske aktivitetene i forhold til IPCC. Lorents Lorentsen (Finansdepartementet) er viseformann for IPCCs arbeidsgruppe 3, som er ansvarlig for dette seminaret. Arbeidsgruppe 3 arbeider med å sammenstille informasjon fra vitenskapelige rapporter om spørsmål knyttet til økonomi og samfunnsfag, bl.a. sosioøkonomiske virkninger av klimaendringer og av tiltak mot klimaendringer.


Workshopen vil være åpen for pressen og organisasjoner, men foredragene er av faglig/vitenskapelig karakter og ikke spesielt tilrettelagt for pressen. Bert Bolin vil trolig bare være tilstede mandag. Jim Bruce fra Canada som er leder for arbeidsgruppe 3 og Erik Haites fra Canada som er sekretariatsleder kan svare på spørsmål knyttet til innholdet i workshopen.

Kontakt for pressen:

Sekretariatsleder under konferansen, Tone Skåre, telefon 22832506/22832145

Lagt inn 18 august 1997 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen