Historisk arkiv

Miljøbykonferansen i Fredrikstad: Sterk satsing på bedre bymiljø

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Jagland

Utgiver: Miljøverndepartementet

Pressemelding

22. august 1997

Miljøbykonferansen i Fredrikstad: Sterk satsing på bedre bymiljø

Årets miljøbykonferanse starter i Fredrikstad mandag 25. august. Dette er den fjerde miljøbykonferanse som er holdt, og interessen har økt fra år til år. 400 delegater fra 28 kommuner og 10 fylkeskommuner vil delta. Mandag skal miljøbyen Fredrikstad gjennom foredrag og seminarer presentere status for sin miljøsatsing.

Den rikspolitiske del av konferansen "Kollektiv satsing på miljøby" innledes tirsdag 26. august med miljøvernminister Thorbjørn Berntsens foredrag om "Byutvikling og arealbruk - plan, marked og styring" og samferdselsminister Sissel Rønbecks innledning om "Ny samferdselspolitikk for byområder". De tar i foredragene opp sentrale politiske spørsmål om hvordan byene skal utvikles for å bli bedre å bo og leve i . Sammenhengene mellom miljøkvalitet, byutvikling og kollektivtransport vil sikkert bli et sentralt tema også under rundebordsdebatten senere på dagen.

I tillegg til statsrådenes innledninger, vil professor Karl Otto Ellefsen holde foredrag om drivkrefter og internasjonale tendenser belyst med utviklingen av Østlandsregionen. Leder av samferdselsstyret i Akershus Jan M. Vevatne vil innlede om den forserte kollektivsatsinga i Oslo og Akershus og byråd for næring og byutvikling i Oslo Olaf Stene vil innlede om næringslivets behov for byutvikling og godt miljø. Etatsdirektør Sidsel Sandelien vil orientere om hvordan Statens vegvesen vil arbeide for kollektivtransport i byområdene.

Miljøbyprisen 97 vil bli delt ut av miljøvernminister Thorbjørn Berntsen kl 16.30.

Onsdag vil de fire andre miljøbyene, Kristiansand, Bergen, Tromsø og Gamle Oslo presentere seg. Program starter med et innslag fra Nederland om at det trenges politisk mot for å oppnå resultater i miljøvennlig byplanlegging. Ordførerne fra de fire miljøbyene vil gjennom innledninger orientere om miljøbysatsingen. Et bredt sammensatt fagpanel vil stille spørsmål til byene om utviklingen går i retning av de målene de har satt seg.

Konferansen holdes i Kongstenhallen i Gamlebyen.

Lagt inn 26 august 1997 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen