Historisk arkiv

NORGE TAR OPP NIKKEL-RENS I BARENTSRÅDET

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Jagland

Utgiver: Miljøverndepartementet

Pressemelding

08. oktober 1997

Norge tar opp nikkel-rens i Barentsrådet

I Barentsrådets miljøvernministermøte i St. Petersburg 8. oktober kom statssekretær Erik Orskaug fra Miljøverndepartementet med en sterk oppfordring til de nye eierne av nikkelverket på Kola om å sette igang moderniseringen av verket uten flere forsinkelser.

Nikkelverket som er den største og alvorligste forurensningskilde for miljøet i Øst-Finnmark, ble i august i år fullt ut privatisert ved at den russiske banken Oneximbank fikk kjøpe den russiske stats andel på 38% av aksjene i konsernet Norilsk Nikel som eier nikkelverkene på Kola.

Den nye ledelsen for konsernet har bl.a. ansatt en ny investeringsdirektør som arbeider med en plan for restrukturering av konsernets anlegg. Den nye ledelsen er i kontakt med Den Nordiske Investeringsbank hvor man drøfter mulighetene for å få finansiert et moderniseringsprosjekt ved nikkelverket som skal tilfredsstille de miljøkrav man har satt fra norsk side.

-Den positive utvikling vi nå øyner i selskapet fører på vår side til at vi foreslår å opprettholde den norske regjerings tilsagn om miljøstøtte til prosjektet også for 1998, sier statssekretær Erik Orskaug.

Lagt inn 8 oktober 1997 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen