Historisk arkiv

Rovvilt drøftes på møte med statssekretæren i det svenske Miljødepartementet

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Jagland

Utgiver: Miljøverndepartementet

Pressemelding

4. september 1997

Rovvilt drøftes på møte med statssekretæren i det svenske Miljødepartementet

Etter møtet mellom de nordiske miljøministrene på Svalbard den 28. august d.å., der rovviltforvaltning var blant temaene som ble diskutert, har statssekretær Erik Orskaug i Miljøverndepartementet sendt et brev til statssekretæren i det svenske Miljødepartementet og bedt om at rovvilt blir et av hovedtemaene på et møte mellom de to i oktober. Orskaug ønsker først og fremst å drøfte hvordan det etablerte samarbeidet om rovviltforvaltningen mellom de to landene kan videreutvikles.

Rovviltpolitikken ble behandlet av Stortinget i juni i år. Etter dette er det fortsatt en hovedmålsetting i Norge å sikre levedyktige bestander av alle de fire store rovdyrartene. Samtidig skal det opprettholdes et aktivt jordbruk med mulighet til å utnytte beiteressursene i utmark med sau og rein.

Ettersom gaupe, jerv, bjørn og ulv er utbredt både i Norge, Sverige og Finland og bestandene for en stor del er felles på tvers av landegrensene, og på grunn av en rask utvikling i både rovviltbestander og skadesituasjon, er det ønskelig å videreutvikle det nordiske samarbeidet om de store rovdyrene når det gjelder forvaltning, forskning og bestandsovervåking.

Lagt inn 5 september 1997 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen