Historisk arkiv

Generalkommisær for Norge i EXPO 2000

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Jagland

Utgiver: Nærings- og handelsdepartementet

Pressemelding

14.8.1997

Generalkommisær for Norge i EXPO 2000

Nærings- og handelsdepartementet har utnevnt Per Reinboth som generalkommisær for den norske deltakelsen på Verdensutstillingen Expo 2000 i Hannover. Regjeringen besluttet i juni i år at Norge skal delta på denne utstillingen.

Reinboth ledet Norges Eksportråds kontor i Düsseldorf i Tyskland i to perioder og kom i fjor tilbake som ansvarlig for bransje- og prosjektarbeid i Eksportrådet i Oslo. Reinboth skal være daglig leder for en prosjektorganisasjon for den norske deltakelsen på utstillingen. Organisasjonen vil bli ledet av et styre med representanter for myndighetene og næringslivet.

Expo 2000 blir den femte verdensutstillingen av denne typen som er arrangert siden 1945. Den siste var i Sevilla i Spania i 1992, og Norge har deltatt på samtlige utstillinger. Verdensutstillingen finner sted fra 1. juni til 31. oktober i år 2000. Arrangørene regner med at 40 millioner mennesker vil se utstillingen.

Tema for utstillingen er "Menneske - Natur - Teknologi", med hovedvekt på miljø. Utstillingen markerer inngangen til et nytt årtusen og skal særlig fremheve fremtidens løsninger på de globale utfordringer vi står overfor. Arrangørene ønsker å vise at en bærekraftig utvikling kun kan oppnås gjennom løsninger som integrerer teknologi, vitenskap, kultur, økonomi og politikk. Budskapet er at verdens nasjoner må bryte ned politiske hindringer seg imellom og anerkjenne at man har et felles ansvar for det globale miljø.

Lagt inn 14 august 1997 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen