Historisk arkiv

NERA åpner nytt kontor i Moskva

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Jagland

Utgiver: Nærings- og handelsdepartementet

Pressemelding

27.2.97

NERA åpner nytt kontor i Moskva

"NERAs virksomhet i Russland virker veldig spennende, og selskapet er et godt eksempel på hvor viktig det er å ha en langsiktig strategi." Det sa nærings- og handelsminister Grete Knudsen da hun i ettermiddag foretok den offisielle åpningen av NERAs representasjons- kontor i Moskva.

Bergensbedriften har vært aktiv på det russiske markedet i over seks år. Hovedvirksomheten er mikrobølgeteknologi, der selskapet er et av de ledende på verdensmarkedet.

"Norsk industri har utviklet høy kompetanse når det gjelder informasjonsteknologi", sa statsråd Knudsen i sin åpningstale i NERAs representasjonskontor. "I Norge ser vi denne industrien som ett av våre viktigste industrielle fortrinn."

Hun sa i sin tale at hun regner med at antall norske bedrifter som etablerer seg i Russland, vil øke i årene framover. "Det er den norske Regjeringens hensikt å øke samhandelen mellom de to landene, og det gjør vi fordi vi tror at dette fører til mer kommunikasjon, bedre forståelse og tettere politiske forbindelser."

Hun viste også til at Regjeringen har forbedret de finansielle virkemidlene når de handler med eller investerer i land som var med i den tidligere Sovjetunionen. De omfatter blant annet to nye investeringsfond og en utvidelse av garantiordningene.

Lagt inn 28 februar av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen