Historisk arkiv

Stadig flere skip bygges i Norge

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Jagland

Utgiver: Nærings- og handelsdepartementet

Pressemelding

05.05.97

Stadig flere skip bygges i Norge

Det bygges stadig flere skip ved norske verft. Ordre- og sysselsettingsstatistikken viser at ordretilgangen i 1996 var på 68 nye skip og hadde en samlet verdi på 9.7 milliarder kroner. Det var nærings- og handelsminister Grete Knudsen som la fram disse opplysningene i et foredrag på stiftelsesmøtet til Maritime Nordvest i Ålesund mandag kveld.

Departementet innhenter to ganger i året opplysninger om ordre og sysselsetting ved norske verft. Bortsett fra årene 1989 og 1994, var ordretilgangen av nye skip i 1996 den største som norske verft har hatt de 15 til 20 siste årene. I tillegg synes ordretilgangen jevnt over å ha vært noe større siden siste halvdel av 1993 sammenlignet med tidligere perioder.

Verftene hadde ved utgangen av 1996 en ordrereserve på hele 17.7 milliarder kroner, i følge departementets statistikk. Dette er de største ordrereservene som norske verft har hatt på lang tid. Disse ordrereservene holder til ca. to års produksjon.

"Denne positive utviklingen er meget gledelig", sier nærings- og handelsminister Grete Knudsen i en kommentar til tallene.

Lagt inn 6. mai 1997 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen