Historisk arkiv

600 deltakere på ministerkonferanse om Internett

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Jagland

Utgiver: Planleggings- og samordningsdepartementet

Pressemelding

Nr: 55/97
04.07.97

600 deltakere på ministerkonferanse om Internett

Hele 600 deltakere er påmeldt til den europeiske ministerkonferansen om globale informasjonsnettverk i Bonn 6.-8. juli. Statsråder og andre offisielle representanter fra 33 land deltar på konferansen, der bruken av Internett står i fokus. Arrangører er den tyske regjeringen og EU-kommisjonen, som i tillegg til 29 europeiske land har invitert USA, Russland, Japan og Canada som gjester på konferansen.

Planleggings- og samordningsminister Bendik Rugaas leder den norske delegasjonen. Rugaas skal i sitt innlegg på konferansen snakke om Regjeringens planer om et elektronisk nettverk på kultursektoren - Kulturnettet. Rugaas sier at en nå ønsker å skifte fokus fra utvikling av infrastruktur for elektronisk informasjon til hvordan informasjonsnettene skal brukes.

- Konferansen skal drøfte hvordan man skal realisere fordelene og gevinstene av den nye informasjonsteknologien, særlig med tanke på å skape nye jobber, sier Rugaas - En tar sikte på å komme fram til en felles ministererklæring, som vil få navnet «Bonn-deklarasjonen». Denne er ment å skulle gi klare politiske signaler på de problemområdene som vil bli tatt opp på konferansen: Hvordan en skal skape tiltro og tillit til bruk av nettene, hvordan brukerne kan styrkes og hvordan en skal utvikle handel og innhold på nettene.

Blant de spørsmålene det er ventet diskusjon om på konferansen, er sikkerhetsproblematikken, skattlegging og regulering i forhold til ulovligheter på nettet. Rugaas nevner også at det fra norsk og nordisk side er jobbet for å få med at det er behov for tiltak for å fremme kjønnsmessig likestilling på dette feltet.

I tillegg til representanter fra planleggingsministerens eget departement består den norske delegasjonen av representanter fra Næringsdepartementet, Samferdselsdepartementet og Kulturdepartementet. Også to representanter for norsk industri vil delta på konferansen.

Nærmare informasjon om ministerkonferansen finn ein på Internett på denne adressa:

http://www2.echo.lu/bonn/conference.html

Kontakt for nærmere informasjon: Informasjonssjef Leiv Ellingsen, mobiltlf 90 82 41 17.
Kan også nås 6.- 8. juli via konferansens pressesenter, tlf 0049 228 37 16 78 ( el. 82 / 83), fax 0049 228 37 16 61 (el. 93).

Lagt inn 7 juli 1997 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen