Historisk arkiv

Etterbruk av Fornebu: Rugaas krever høyere utnyttelse

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Jagland

Utgiver: Planleggings- og samordningsdepartementet

Pressemelding

Nr. 12/97
04.03.97

Etterbruk av Fornebu: Rugaas krever høyere utnyttelse

Bærum kommunestyres vedtak om Kommunedelplan 1 (KDP1) for Fornebu er nå drøftet i regjeringen. Det er ikke vedtatt statlig plan for området. Men planleggings- og samordningsminister Bendik Rugaas krever i et brev til Bærum kommune at kommunen justerer planen i retning av høyere arealutnyttelse. - Dette er ingen nedvurdering av arbeidet som er foretatt fra Bærum kommunes side, men regjeringen vurderer Fornebu-området fra en annen synsvinkel enn kommunen, sier statsråden.

- En høy utnytting av arealene på Fornebu er nødvendig for å nå målene om bærekraftig miljøutvikling og ønsket om en framtidsrettet miljøteknologi, sier planleggings- og samordningsministeren. Han peker på at kommunedelplanen må angi en utnyttingsgrad for områdene som gjør det mulig å bygge ca. 7 000 boliger. Det er begrenset med byggeklare boligområder i Osloregionen. - Fornebus beliggenhet i Osloregionen gjør det viktig å utnytte dette byggeklare området best mulig, sier planleggings- og samordningsministeren.

Næringsområdene som vises på planen bør også sikres en effektiv utnyttelse.- Dette er en forutsetning for Regjeringens ønske om en sterk IT-satsning på Fornebu, sier Rugaas.

- Derfor bør tomtene innenfor næringsområdene utnyttes mellom 100 og 200 prosent.

Statsråden legger stor vekt på at det oppnås gode løsninger for kollektivtransport på Fornebu. Utnyttingsgraden som foreslås av staten vil sikre det økonomiske grunnlaget for en baneløsning i området. - På dette området er kommunedelplanen for uklar, sier planleggings- og samordningsministeren.

Lagt inn 5 februar 1997 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen