Historisk arkiv

Fornebutomt må selges til takst, sier Rugaas

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Jagland

Utgiver: Planleggings- og samordningsdepartementet

Pressemelding

Nr: 47/97
18.06.97

Fornebutomt må selges til takst, sier Rugaas

- Det er uaktuelt å forhandle med Telenor om salg av statens areal på Fornebu på et annet gunnlag enn gjeldende verditakst. Noe annet ville være i strid med EØS-retten og dermed ulovlig, sier planleggings- og samordningsminister Bendik Rugaas.

Rugaas tar til etterretning at Telenor inntil videre har avlyst en arkitektkonkurranse om utforming av bedriftens påtenkte kontorer på Fornebu. Han viser til at avtalen av 23 september i fjor mellom Telenor og Statsbygg ble inngått med forbehold om at den måtte godkjennes av departementet/Regjeringen og Stortinget.

- Et salg eller bortfeste av tomta må ta utgangspunkt i dagens markedsverdi. EØS-reglene krever dette. Departementet oppnevnte derfor en uavhengig takstnemnd av anerkjente fagfolk til å fastsette en verditakst for eiendommen. Denne taksten foreligger nå. Siden den fastsetter en høyere tomteverdi enn det som ble lagt til grunn for den tidligere avtalen mellom Telenor og Statsbygg, må denne avtalen reforhandles, sier Rugaas.

Planleggingsministeren sier at det var vanskelig for departementet å komme videre med saken før det forelå en forståelse med Bærum kommune om reguleringsplanarbeidet. Dette var klart først i mai. Dessuten måtte saken forelegges Regjeringsadvokaten, som hadde vesentlige innvendinger mot den opprinnelige avtalen. Innvendingene gjaldt ikke minst hensynet til EØS-reglene. Rugaas har imidlertid god tro på at Staten og Telenor skal nå fram til en avtale om statens Fornebu-areal.

Kontakt for nærmere opplysninger: Underdirektør Oskar Petter Jensrud, tlf 2224 4652.

Lagt inn 19 juni 1997 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen