Historisk arkiv

Ny flyreiseavtale for staten

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Jagland

Utgiver: Planleggings- og samordningsdepartementet

Pressemelding

Nr: 26/97
Dato: 21.03.97

Ny flyreiseavtale for staten

Statens forvaltningstjeneste vil på vegne av staten inngå en ny avtale om bonus på flyreiser med SAS. Avtalen gjelder fra 1. april i år. - Jeg forventer at den nye avtalen vil gi en gevinst til staten på 30 - 40 millioner kroner, noe som er en vesentlig forbedring i forhold til den gamle avtalen, sier planleggings- og samordningsminister Bendik Rugaas.

Den nye avtalen erstatter de eksisterende avtalene om bonus ved flyreiser, og er bindende for statsforvaltningen og forvaltningsbedriftene. Avtalen gjelder på hele SAS' rutenett med Lufthansa som underleverandør. Statens forvaltningstjeneste har stått for forhandlingene. Avtalen gjelder for ett år. I god tid før avtalen løper ut, skal det lyses ut en ny anbudskonkurranse på flyreiseavtale for staten.

SAS ble valgt fordi selskapet totalt sett hadde det tilbudet som gir størst økonomisk gevinst for staten. Det er anslått at staten kan spare 30 - 40 millioner kroner på avtalen. Terskelen for bonus er satt betydelig lavere enn i dagens avtale. Bonus utbetales direkte fra SAS til virksomhetene.

Selv om Swissair og SAS i disse dager betaler bonus til statlige virksomheter, har den eksisterende bonusavtalen ikke gitt gevinst som forventet. At gevinsten er lavere enn forventet, skyldes etter alt å dømme at terskelverdiene var satt høyt og at reiser ikke ble tilstrekkelig registrert.

Kontaktperson: Avdelingsdirektør Ottar Ostnes, tlf. 22 24 46 45
Prosjektleder Mona Trøen, tlf. 22 24 46 38

Lagt inn 21 mars 1997 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen