Historisk arkiv

Nytt Statens hus i Trondheim sentrum

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Jagland

Utgiver: Planleggings- og samordningsdepartementet

Pressemelding

Nr: 72/97

Dato: 12.10.97

Nytt Statens hus i Trondheim sentrum

Omlag 13 statlige etater med Fylkesmannen i Sør-Trøndelag i spissen tar sikte på å feire tusenårsskiftet i nytt administrasjonsbygg i Trondheim sentrum. I april i år 2000 skal Statens hus stå ferdig i Prinsens gate. Etatene vi bli lokalisert i nærheten av Nidarosdomen og administrasjonsbygget til Trondheim kommune og Sør-Trøndelag fylkeskommune.

- Det er positivt at den regionale statsadministrasjonen nå omsider kan samles i ett bygg i Trondheim sentrum. Ikke minst for publikum vil det være en fordel at Fylkesmannen og andre statsetater blir mer synlig i bybildet og lettere tilgjengelig, sier planleggings- og samordningsminister Bendik Rugaas.

I det nye bygget skal det bli kontorer for Fylkesmannen med sine avdelinger, Fylkeslegen, Statens kartverk, Fylkesjordskiftekontoret, Norsk institutt for landbruksforskning, Fylkesveterinær, Statens utdanningskontor, Fylkesnemnda, Riksrevisjonen, Vikartjenesten og Arbeidskontoret i Trondheim. I tillegg vil Kommunenes sentralforbund i Sør-Trøndelag bli lokalisert i bygget.

Prosjektet er et privatfinansiert Statens hus som settes opp til utleie for staten. Det er Bispen AS som vil stå for byggingen av Statens hus i Sør-Trøndelag. Bak Bispen A/S står Nordenfjeldske Creditreform AS og AS Byggteknikk, to av grunneierne i kvartalet mellom Prinsens gate og Tinghusgata.

Den ærverdige Turnhallen i Prinsens gate vil bli tatt vare på i prosjektet. Bygningen er bevaringsverdig både av historiske og arkitektoniske årsaker. I tillegg vil det i kjelleren i den sydlige delen av nybygget komme en ny turnhall. Storvaskbygningen vil også bli stående. Den vil bli tatt i bruk til kontorer. Hovedinngangen til Statens hus blir mot Prinsens gate. Et større åpent areal med glassoverbygg skal blant annet romme byggets kantine.

- Det skal ikke legges skjul på at det har vært en ganske omstendelig prosess å nå fram til den løsningen vi nå har fått. De forskjellige departementene og ulike etatene som er involvert har imidlertid lagt seg i selen for å få alle brikkene på plass, sier planleggingsministeren, som gjerne nevner helseminister Gudmund Hernes som en av dem som har bidratt positivt til resultatet.

Kontakt for nærmere opplysninger: Underdir. Ragndi Mørum, tlf 2224 4973.

Lagt inn 13 oktober 1997 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen