Historisk arkiv

Overivrige gutter må ikke skyve vekk jentene

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Jagland

Utgiver: Planleggings- og samordningsdepartementet

Pressemelding

Nr. 7/97
28.01.97

- Overivrige gutter må ikke skyve vekk jentene

  • Hensynet til likestilling og like muligheter for alle er et viktig grunnlag for å satse på IT i skole og utdanning, sa planleggings- og samordningsminister Bendik Rugaas i sin IT-politiske redegjørelse for Stortinget i dag. - Gjennom skolen må alle få kunnskaper, ferdigheter og forståelse av hvordan teknologien kan utnyttes. Over store deler av den vestlige verden kan vi se at jenter har valgt bort IT. Det er viktig at jenter ikke faller utenfor i bruken av de nye verktøyene, og bli skjøvet bort av overivrige gutter, sa stasråden.
  • Jenter kan gi viktige bidrag til IT i samfunnet, både som systemutviklere og som brukere. Det ser ut til at jenter ofte stiller større krav til nytte enn guttene og ikke så ofte lar seg rive med av guttenes motebølger, sa Rugaas. - Surfing på Internett synes å være et eksempel på det. Jenters perspektiv er derfor viktig. Vi må rette særlig oppmerksomhet mot etter- og videreutdanningen i IT for kvinnelige lærere.

Planleggings- og samordningsministeren sa at i handlingsplanen for IT i utdanningen er det lagt stor vekt på tiltak i forhold til jenter og IT, og dette følges opp for 1997. - Samtidig som det offentlige skal hjelpe til, er det også viktig at jentene selv tar utfordringen - og ser at disse arenaene er mangfoldige og byr på spennende utfordringer, sa statsåden. - Det er også viktig å rette oppmerksomheten mot at kjønnsforskjeller i bruken av IT er én dimensjon i et større bilde av mulige forskjeller. Vi bør også se på ung-voksen, foreldre-barn, lærer-elev når det gjelder bruk av IT og utnyttelse av teknologien.

linkdoc040005-090004#docIT-politisk redegjørelse

Lagt inn 28 januar 1997 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen