Historisk arkiv

Rettsregler for elektronisk kommunikasjon kartlegges

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Jagland

Utgiver: Planleggings- og samordningsdepartementet

Pressemelding

Nr.9/97
28.01.97

Rettsregler for elektronisk kommunikasjon kartlegges

  • Regjeringen vil arbeide for at elektronisk kommunikasjon og bruk av nett som infrastruktur for samhandling blir like akseptert, tillitvekkende og får samme juridiske holdbarhet som tradisjonell papirbasert skriftlig kommunikasjon og dokumentasjon, sa planleggings- og samordningsminister Bendik Rugaas i sin IT-politiske redegjørelse for Stortinget i dag.
  • Vi vil sette i gang en kartlegging av rettsregler som kan endres for å bedre rammevilkårene for elektronisk kommunikasjon, i samarbeid mellom myndigheter, næringslivet og befolkningen ellers, sa han. - Dette vil skje gjennom en bredt anlagt høring, for å sikre at alle problemer kommer frem og blir løst på en god måte. Samtidig vil de som deltar selv lettere kunne se hvilke muligheter den nye teknologien gir.

Planleggings- og samordningsministeren sa at Regjeringen ønsker å videreføre forvaltningens bruk av informasjonsteknologi i saksbehandling og til automatisering av ressurskrevende manuelle rutiner. - Regjeringen mener behovet for å møte saksbehandlere i forvaltningen "ansikt til ansikt" vil være minst like viktig i tiden fremover som nå, sa han. - Personlig kontakt og fremmøte vil i mange situasjoner være det eneste tenkelige alternativ, men kan også gjøres kvalitativt bedre og lettere tilgjengelig. Regjeringen vil videreføre og utvide forsøksvirksomheten med offentlige servicekontorer.

linkdoc040005-090004#docIT-politisk redegjørelse

Lagt inn 28 januar 1997 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen