Historisk arkiv

Rugaas: Norge skal være i IT-forkant

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Jagland

Utgiver: Planleggings- og samordningsdepartementet

Pressemelding

Nr. 6./97
28.01.97

Rugaas: Norge skal være i IT-forkant

  • Vår hovedoppgave er å legge de nødvendige rammebetingelsene for at utviklingen skal være i samsvar med de overordnede målene: Et tryggere og mer rettferdig samfunn med arbeid for alle og økt livskvalitet for det enkelte menneske, sa planleggings- og samordningsminister Bendik Rugaas i sin IT-politiske redegjørelse for Stortinget i dag. - Vi har derfor ikke andre mål for IT-politikken enn for andre politikkområder. IT er et verktøy og virkemiddel vi bruker for å nå de samfunnsmål vi har satt oss, og ikke et mål i seg selv.
  • Regjeringen vil føre en politikk hvor Norge ligger i forkant og utnytter mulighetene. En offensiv politikk er den beste strategi for å unngå eller begrense de problemer som kan oppstå, og finne virkemidler som understøtter våre samfunnsmål, bygger på våre verdier, holdninger og vårt felles kulturgrunnlag, sa statsråden. - Vi er spesielt opptatt av at den enkelte skal kunne mestre omstilling og føle sosial trygghet selv om vi opplever samfunnsendringer. Alle må få anledning til å utnytte de mulighetene som skapes. Utdanning, livslang læring og kompetanse er nøkkelfaktorer i Regjeringens politikk for å møte utfordringene.

Rugaas sa videre at Regjeringen legger vekt på at informasjonsteknologien skal utnyttes på en måte som realiserer målene om vekst og verdiskaping, samtidig som det ikke skapes nye sosiale skillelinjer. - Teknologiutviklingen vil legge grunnlag for mange nye varer og tjenester, til lave priser og ofte bedre tilpasset den enkeltes behov. Mulighetene skal utnyttes for å skape flere interessante jobber, og på sikt ikke minst flere arbeidsplasser, sa planleggings- og samordningsministeren.

linkdoc040005-090004#docIT-politisk redegjørelse

Lagt inn 28 januar 1997 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen