Historisk arkiv

Rugaas leder norsk delegasjon til europeisk ministerkonferanse

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Jagland

Utgiver: Planleggings- og samordningsdepartementet

Pressemelding

Nr: 50/97
26.06.97

Bruk av globale informasjonsnettverk:

Rugaas leder norsk delegasjon til europeisk ministerkonferanse

Hvordan de nye globale informasjonsnettverkene skal tas i bruk på en samfunnsnyttig måte er temaet for en europeisk ministerkonferanse i Bonn 6-8 juli. 23 europeiske land pluss USA, Canada og Japan blir representert på konferansen på statsrådsnivå. Planleggingsminister Bendik Rugaas leder den norske delegasjonen og skal holde innlegg på konferansen. Det er bruk og innhold av de elektroniske nettverkene og ikke den tekniske utviklingen som skal drøftes.

- Den raske tekniske utviklingen av telekommunikasjonene og liberaliseringen av disse markedene har ført til kostnadsreduksjoner og sterk utvidelse av bruksmulighetene. Nå er tida kommet for å fokusere på bruken av nettverkene for å få full utnytting av mulighetene, ikke minst når det gjelder å skape arbeidsplasser og like muligheter for flest mulig, sier planleggingsminister Bendik Rugaas. Han er tilfreds med at ministerkonferansen har nettopp disse problemstillingene som tema.

Vertskap for konferansen er EU-kommisjonær Bangemann og Tysklands økonomiminsiter Rexrodt. I tillegg til statsråder og politikere vil det delta representanter for europeiske og internasjonale institusjoner og organisasjoner, brukerorganisasjoner og globale aktører fra den private sektor.


NB!

Konferansen er åpen for presse og media. Nærmere opplysninger med program etc. får en ved å vende seg til PSD ved informasjonssjefen. Presse må forhåndsakkrediteres, noe det fortsatt er anledning til. Undertegnede kan bistå med dette, og evt. også bistå med assistanse ved reservasjon av hotellrom og flybilletter. Da bør en imidlertid være snar i vendingen.

Kontakt for nærmere informasjon og evt. praktisk assistanse:

Informasjonssjef Leiv Ellingsen, tlf 2224 4609, fax 2224 2714.

E-post: leiv.ellingsen@psd.dep.telemax.no

Lagt inn 27 juni 1997 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen