Historisk arkiv

Tre leverandører får avtale for det første året

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Jagland

Utgiver: Planleggings- og samordningsdepartementet

Pressemelding

Nr: 68/97
09.10.97

Forvaltningsnettprosjektet:

Tre leverandører får avtale for det første året

Telenor Bedrift, Statens Datasentral og Electric Farm er de tre firmaene som er valgt som leverandører til Forvaltningsnettet. Planleggings- og samordningsdepartementet (PSD) og Kommunenes Sentralforbund (KS) etablerte forvaltningsnettprosjektet i desember 1996. Sentralt i prosjektet er rammeavtaler med IT-leverandører, i første omgang for ett år framover.

Forvaltningsnettet samler IT-politiske strategier for ulike forvaltningsnivåer til ett samordnet virkemiddel. Målet er enkel, sikker og kostnadseffektiv informasjonsutveksling. Ikke minst vil prosjektet få konsekvenser for samspillet mellom staten og kommunal sektor. Samtidig blir det offentliges samarbeid en utfordring for IT-næringen, som tidligere ikke har kunnet nå fram til så mange mulige brukere gjennom kun én rammeavtale.

Etter vurdering av anbud fra 8 firma har PSD og KS valgt å inngå avtaler med:

  • Telenor Bedrift AS, for et bredt spekter av datatjenester, teletjenester, servicetjenester mm.
  • Statens Datasentral AS, for bl.a. tilgang til sentrale registre,
  • Electric Farm AS, for tjenester innen teknisk bistand og internett-tjenester.

Telenor Bedrift inngår i Telenor-konsernet, mens Statens Datasentral tilhører Posten. Electric Farm er et datterselskap i Kinnevikgruppen.

- Valg av leverandører er gjort ut fra en totalvurdering av de økonomisk sett mest fordelaktige anbudene, med basis i objektive, annonserte kriterier, sier planleggings- og samordningsminister Bendik Rugaas.

Rugaas påpeker at denne anbudsrunden på mange måter har vært et nybrottsarbeid. Han finner det ikke unaturlig at anbudsutlysingen har ført med seg en del medieomtale. - Dette er et prosjekt av stor betydning, og anbudsprosessen bygger for en del på en ny forståelse av anskaffelsesprosedyrer for det offentlige etter EØS-reglene, sier Rugaas.

Teleoperatørenes Forum (TOF) har bedt Post- og teletilsynet avgi en uttalelse om grensen mellom enerettstjenester og konkurransetjenester for et par av de tjenestene som er etterspurt i anbuds-materialet. TOF har også bedt Konkurransetilsynet gripe inn mot vilkårene for tre av tjenestene i anbudsinnbydelsen.

- Oppdragsgiverne vil innrette seg etter de uttalelser og eventuelle vedtak som de to tilsynsorganene måtte komme fram til, sier KS-leder Halvdan Skard.

Virkningene av prosjektet vil bli evaluert av Vestlandsforsking i flere omganger. Resultatene skal blant annet brukes til å justere innsatsen for å utvikle tjenestene og bruken av dem videre.

I tida framover vil det bli lagt stor vekt på informasjon og veiledning overfor offentlige virksomheter og etater. Prosjektet inviterer til det første åpne orienteringsmøtet allerede onsdag 15. oktober. Dessuten informeres det fortløpende på prosjektets nettsted ( http://forvaltningsnett.dep.no.).

Kontaktpersoner:

Avdelingsdirektør Ottar Ostnes, Planleggings- og samordningsdepartementet, tlf. 22 24 46 45
Underdirektør Svein Erik Wilthil, Kommunenes Sentralforbund, tlf. 22 94 77 00
Prosjektleder Svein Sefland, Planleggings- og samordningsdepartementet, tlf. 2224 49 64.
Det vil bli avholdt et åpent orienteringsmøte 15.10.97 kl. 9 - 11.30 i Plenumssalen i R4, regjeringskvartalet.

Lagt inn 9 oktober 1997 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen